En resa till Lettland för imponerande natur och kultur



Visst är Sverige en trevlig plats att befinna sig med vackra landskap samt ett och annat landmärke att se. Det kan dock aldrig uppnå den känsla som man omges av när man tar sig iväg på en resa till Lettland för att utforska deras otroliga natur och kultur. Att åka utomlands är definitivt spännande, och vare sig man åker solo, tar med sig familjen eller ger sig av med några nära vänner kan man vara säker på att det blir en semesterresa som sent ska glömmas.

För att göra hela äventyret roligare kan man överväga att skippa flygplansresan för ens gångs skull och istället sikta in sig på att ta sig till Lettland via en färja. På så sätt får man uppleva ett äventyr inte enbart när man har kommit fram till destinationen, men även under resans gång.

Ett äventyr utöver det vanliga
Det är inga svårigheter att ta sig till Lettland med en av de färjor som DFDS erbjuder. För att se till så att resorna alltid överensstämmer med ens schema går färjor till Lettland sju dagar i veckan. 
Man kör enkelt bilen ombord på båten och kan därefter själv välja om man vill hyra en hytt eller inte. Det finns självfallet ett badrum i varje hytt som även har en dusch för extra komfort. Commodore Class är de lite lyxigare hytterna där man kan få ta del av en minibar, TV, dubbelsäng och en riktigt förträfflig utsikt som slår allt annat.

När det kommer till mat och dryck kan man antingen äta en utsökt middag på en av restaurangerna eller sätta sig ner i baren för att beställa snacks, drinkar eller kaffe. Om barnen har följt med på resan och inte känner för att sitta i baren kan de alltid leka i lekrummet. Här kan de rita, hoppa i bollhavet och göra massor av annat skoj.

Lettlands utbud
När man väl har kommit fram till Lettland kan det vara trevligt att veta att Riga är en fantastisk stad att upptäcka. Såsom de flesta säkerligen vet är detta Lettlands huvudstad, och platsen har sannerligen mycket att erbjuda. Över en reser sig fantastiska byggnader som visar upp Rigas rika kultur och historia. För de som vill kunna njuta av stadsmusikanter finner man även många från Bremen som står och spelar ljuva toner.

Om man därefter tar sig en mil därifrån kan man med gott samvete besöka Jūrmala, en förträfflig badort i Baltikum. Vattnets kvalitet är utöver det vanliga och stranden är så lång som tre mil. Det här är någonting som man bara inte får missa. Så varför inte packa väskorna och ge sig av till Lettland? Ett storslaget äventyr väntar!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Promenader och cykelturer med hunden

Glaslampor som den perfekta inredningen